Lessen voor kinderen en jongeren

Gevarieerd

De lessen van Capoeira School Semente zijn zeer gevarieerd en helpen uw kind niet alleen aan een goede conditie, maar stimuleren ook moed, balans, en creativiteit.

Naast de bewegingen en het Capoeiraspel leren de kinderen/ jongeren ook de muziek en de cultuur van het Capoeira kennen. Tevens worden er voor alle Semente kinderen en volwassenen regelmatig extra evenementen georganiseerd, zie Semente Evenementen pagina.

De coronamaatregelen vanuit de regering en vanuit de sport protocollen van de NOC/NSF zullen tijdens de lessen worden nageleefd.

Docent

De lessen worden gegeven door Contramestre Lisette, die al 18 jaar lesgeeft. Contramestre is de één-na-hoogste titel binnen Capoeira. Voor meer informatie over Lisette zie de Contramestre Lisette pagina. Naast Contramestre Lisette is er ook een assistent-docent aanwezig tijdens de lessen van de kinderen. Het is fantastisch dat de assistent-docenten, volwassen leerlingen van Semente, zich belangeloos inzetten voor de kindergroepen.

Voor meer over de stijl van Capoeira School Semente zie de Capoeira School Semente pagina. Voor meer informatie over Capoeira in het algemeen zie de Capoeira pagina.

Lessen

De lessen voor kinderen & jongeren zijn van 7 t/m 17 jaar.

Kinderen / JongerenLestijden
  • Maandag
19.00-20.00 (13 t/m 17 jr, jongeren gevorderd)
  • Woensdag
16.30-17.30 (7 t/m 9 jr, beginners)
  • Woensdag
17.45-18.45 (9 t/m 12 jr, gevorderd)
  • Zaterdag
10.00-11.00 (10 t/m 12 jr beginners & gevorderd)
  • Zaterdag
11.00-11.30 (selectie gevorderden)

Capoeira proefles

Voor meer informatie, prijzen, of een proefles (€5) graag contact opnemen met Contramestre Lisette, 06-47950717 of aanmelden via lisette@capoeirahaarlem.nl.


Jeugdcultuurfonds

Heeft uw kind een HaarlemPas dan krijgt u de contributie via het Jeugdcultuurfonds. Vraag naar de mogelijkheden.


Locatie

Lessen worden gegeven in:
Cultuurhuis Klein Heiligpand,
Capoeira Sementezaal, 1.06
Klein Heiligland 84
2011 EJ Haarlem (centrum)“… Ik vind het heel inspirerend en bijzonder hoe jij de kinderen zoveel plezier, dapperheid en doorzettingsvermogen meegeeft in natuurlijk de bewegingen, energie en kunst van de Capoeira!…”
(ouder kindergroep)

.
.

“… en ook nog eens complimenten voor hoe je het in deze vreemde tijd allemaal hebt opgelost en vormgegeven! Je hebt er altijd volwaardige en bijzondere lessen van weten te maken voor de kinderen. Bedankt daarvoor…”
(ouder kindergroep tijdens corona maatregelen)

.
.

“… Enorm bedankt voor je inzet en enthousiasme de afgelopen maanden.
Daar heb ik groot respect voor. Mijn zoon gaat met veel plezier naar de lessen….”
(ouder kindergroep tijdens corona maatregelen)

.
.

“…Ook was ik enthousiast door jouw lesgeven. Rustig, duidelijk, deskundig en lachen mag ook. Lesgeven is ook een vak! En mijn zoon vond wel dat je lief was. Voor hem is een ‘klik’ met een persoon belangrijk…”
(ouder kindergroep)

.
.

“…Ik wil je nog even een compliment geven. Ik vind het heel erg leuk en goed hoe je de kinderen oppakt en ze een stoot zelfvertrouwen en rust geeft. Je hebt het geduld met kinderen om ze telkens weer rustig te corrigeren en ze te laten aanmodderen totdat ze het WEL kunnen…”
(ouder kindergroep)

.
.

“…Fijne Capoeiraschool! Leuk en leerzaam voor kids! Leidster Lisette is erg betrokken en bevlogen. Kan goed overweg met kids & volwassenen. Aanrader!…”
(ouder kindergroep)

.
.

“…Ik zit nu al 5 jaar op capoeira (ik ben 13) en zie dat je als nieuwe leerling heel goed wordt op genomen in de groep ook als je nog maar 7 bent en het blijft leuk om met je medeleerlingen te ‘vechten’ (spelen).Je leert muziek maken en je zelf verdedigen zowel fysiek al mentaal. Kortom de beste sport in heel Nederland…”
(jongere)

.
.

“…Ik heb het idee dat ze nu meer zelfvertrouwen heeft gekregen en heeft gemerkt dat ze ook stoer is, en dingen (op haar manier) durft die anderen misschien niet zo snel zouden doen…”
(ouder kindergroep)

.
.

“…After 3 years of training, my eleven-year-old daughter still enjoys this sport as much as she does not want to miss one of her weekly lessons, even after we move from Haarlem. And the passion that Lisette puts into it has a lot to do with this…”
(ouder kindergroep)

.
.

“…Mijn jongens van 8 en 9 vonden de capoeira ontzettend leuk. Mijn kids willen graag op capoeira omdat ze het cool en uitdagend vinden, ook het muzikale van capoeira spreekt ze bijzonder aan. De oudste leert de radslag en handstand iets wat hij graag wil kunnen…” (ouder na les via AH Sportactie)