Lessen voor kinderen en jongeren

Gevarieerd

De lessen van Capoeira School Semente zijn zeer gevarieerd en helpen uw kind niet alleen aan een goede conditie, maar stimuleren ook moed, balans, plezier, kracht, flexibiliteit en creativiteit.

Naast de bewegingen en het Capoeiraspel leren de kinderen/ jongeren ook de muziek en de cultuur van het Capoeira kennen. Tevens worden er voor alle Semente kinderen en volwassenen regelmatig extra evenementen georganiseerd, zie Semente Evenementen pagina.

Docent

De lessen worden gegeven door Mestra Lisette, die al 20 jaar lesgeeft. Mestra is de hoogste titel binnen de Capoeira. Lisette is de eerste, en tot nu toe enige, vrouwelijke Capoeira Mestra in heel Nederland. Voor meer informatie over Mestra Lisette zie de Mestra Lisette pagina. Naast Mestra Lisette is er ook een assistent-docent aanwezig tijdens de lessen van de kinderen. Het is fantastisch dat de assistent-docenten, volwassen leerlingen van Semente, zich belangeloos inzetten voor de kindergroepen.

Voor meer informatie over de stijl van Capoeira School Semente zie de Capoeira School Semente pagina. Voor meer informatie over Capoeira in het algemeen zie de Capoeira pagina.

Lessen

De lessen voor kinderen zijn van 7 t/m 12 jaar. Jongeren stromen door van de kinderen groep naar de jongeren groep van 13 t/m 15 jaar. Vanaf 15/16 jaar kunnen jongeren (zowel beginners als gevorderden) bij de volwassenen meetrainen.

Als beginners kunnen kinderen 1x per week trainen. Als men door wil stromen naar de gevorderde groepen kan dit alleen als de kinderen twee keer per week trainen. Als beginner wordt ook aangeraden om na de eerste maand twee keer per week te trainen. Dit is veel leuker, en beter voor de ontwikkeling van zowel het kind als de hele groep.

Kinderen / JongerenLestijden
  • Maandag
19.00-20.00 (13 t/m 15 jr jongeren)
  • Woensdag
16.00-17.00 (7 t/m 12 jr, beginners)
  • Woensdag
17.15-18.15 (7 t/m 12 jr, gevorderd 2x per week)
  • Zaterdag
10.00-11.00 (7 t/m 12 jr beginners bij 2x per week trainen, 7 t/m 12 jaar gevorderd)
  • Zaterdag
11.05-12.05 (10 t/m 15 jaar jongeren en vergevorderde kinderen)Capoeira proefles

Voor meer informatie, prijzen, of een proefles (€5) graag een mailtje naar lisette@capoeirahaarlem.nl of bel/app Lisette +31.6.47950717.

Semente leerling Elsa in meiden tijdschrift de Tina, maart 2024:Jeugdfonds Sport & Cultuur

Heb je weinig geld en kun je eventueel onze contributie niet betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan misschien helpen. Vraag naar de mogelijkheden.


Locatie

Lessen worden gegeven in:
Cultuurhuis Klein Heiligpand,
Capoeira Sementezaal, 1.06
Klein Heiligland 84
2011 EJ Haarlem (centrum)
“… Wat ik waardevol vindt, aan jouw lessen, is dat mijn zoon altijd ontspannen en evenwichtig thuis komt. Ritme en een warme speelse omgeving met beweging doet hem goed. Dank hiervoor…”
(ouder kindergroep)

.
.

“… Ik vind het heel inspirerend en bijzonder hoe jij de kinderen zoveel plezier, dapperheid en doorzettingsvermogen meegeeft in natuurlijk de bewegingen, energie en kunst van de Capoeira!…”
(ouder kindergroep)

.
.

“… Mijn dochter: ‘Mam, ik voel me in de Capoeira les altijd heel spontaan – ik durf helemaal mijzelf te zijn en ook dingen te proberen die ik nog niet kan.’ Zo mooi. Groot compliment voor jou Lisette…”
(ouder kindergroep)

.
.

“… en ook nog eens complimenten voor hoe je het in deze vreemde tijd allemaal hebt opgelost en vormgegeven! Je hebt er altijd volwaardige en bijzondere lessen van weten te maken voor de kinderen. Bedankt daarvoor…”
(ouder kindergroep tijdens corona maatregelen)

.
.

“… Enorm bedankt voor je inzet en enthousiasme de afgelopen maanden.
Daar heb ik groot respect voor. Mijn zoon gaat met veel plezier naar de lessen….”
(ouder kindergroep tijdens corona maatregelen)

.
.

“…Ook was ik enthousiast door jouw lesgeven. Rustig, duidelijk, deskundig en lachen mag ook. Lesgeven is ook een vak! En mijn zoon vond wel dat je lief was. Voor hem is een ‘klik’ met een persoon belangrijk…”
(ouder kindergroep)

.
.

“…Ik wil je nog even een compliment geven. Ik vind het heel erg leuk en goed hoe je de kinderen oppakt en ze een stoot zelfvertrouwen en rust geeft. Je hebt het geduld met kinderen om ze telkens weer rustig te corrigeren en ze te laten aanmodderen totdat ze het WEL kunnen…”
(ouder kindergroep)

.
.

“…Fijne Capoeiraschool! Leuk en leerzaam voor kids! Leidster Lisette is erg betrokken en bevlogen. Kan goed overweg met kids & volwassenen. Aanrader!…”
(ouder kindergroep)

.
.

“…Ik zit nu al 5 jaar op capoeira (ik ben 13) en zie dat je als nieuwe leerling heel goed wordt op genomen in de groep ook als je nog maar 7 bent en het blijft leuk om met je medeleerlingen te ‘vechten’ (spelen).Je leert muziek maken en je zelf verdedigen zowel fysiek al mentaal. Kortom de beste sport in heel Nederland…”
(jongere)

.
.

“…Ik heb het idee dat ze nu meer zelfvertrouwen heeft gekregen en heeft gemerkt dat ze ook stoer is, en dingen (op haar manier) durft die anderen misschien niet zo snel zouden doen…”
(ouder kindergroep)

.
.

“…After 3 years of training, my eleven-year-old daughter still enjoys this sport as much as she does not want to miss one of her weekly lessons, even after we move from Haarlem. And the passion that Lisette puts into it has a lot to do with this…”
(ouder kindergroep)